3/06/2017

Auta eläimiä! EU:sta Lähi-Itään vietyjä eläimiä pidetään laittomissa olosuhteissa ja kidutetaan väkivaltaisesti, paljastaa tutkinta - Allekirjoita vetoomus tämän lopettamiseksi!

Eläimiä kuljetetaan ahtaasti omassa paskassaan matkalla Lähi-Itään ja mm. potkitaan, heitellään, annetaan sähköä ja hakataan ennen niiden hirvittävää teurastamista.

Kuva: Animals International.

Viimeaikainen tutkinta on todennut että eläimet jotka viedään EU:sta ulkomaille joutuvat kaltoinkohtelun, laittomien kuljetus olosuhteiden ja epäinhimillisen teurastamisen kohteeksi, The Guardian kertoo. He tekivät jutun asiasta sen jälkeen kun saivat käsiinsä tusinoittain salaa kuvattuja videoita ja valokuvia, jotka näyttävät että eläimiä ja lampaita:

"hakataan, niille annetaan iskuja sähkötikuilla, pidetään päiväkausia yliahdetuissa tiloissa ja ne ovat päästä varpaisiin ulosteiden peitossa kun niitä kuljetetaan Euroopasta Turkkiin ja Lähi-Itään, olosuhteissa jotka rikkovat Eurooppalaista lakia."


KUVA

Kun ne saavuttavat määränpään, jotkut teurastetaan heti hirvittävissä olosuhteissa. Materiaali näyttää karjan ja lampaiden (jotka tuodaan Ranskasta, Romaniasta ja Liettuasta) potkivan ja pyörivän ympäriinsä väkivaltaisesti kun niiden kurkut on leikattu auki tai sahattu toistuvasti, joka taas on teko mikä tapahtuu usein täysissä katutoreissa ja ränsistyneissä teurastamoissa. Materiaalin keräsi 8 kuukauden ajanjakson aikana australialaisessa eläintensuojelujärjestö Animals Internationalissa toimivat kampanjoijat.


KUVA

He olivat peitetehtävissä Kroatiassa ja kuudessa Lähi-Idän maassa, seuratakseen eläimiä lähtömaasta päämäärään asti. Täysin selkeä todistusaineisto näyttää, että monia eurooppalaisia lakeja rikotaan lähes jokaisessa maassa missä kampanjoijat vierailivat. Nykyinen eurooppalainen lainsäädäntö kertoo että ulkomaille kuljetettavan karjan täytyy olla tarkoissa standardi olosuhteissa niin että ne saavat hyvän hoidon koko matkan ajan. Eläinten käsittelijöiden täytyy hoitaa jokainen asia niin että he eivät käytä mitään väkivaltaa, tai tapaa joka aiheuttaisi pelkoa, vahinkoa tai kärsimystä eläimelle. Kaikki kuljetustavat ja välineet täytyy suunnitella, ylläpitää ja operoida niin että vältetään kärsimystä ja vahinkoa ja kaikki täytyy suorittaa lyhyessä ajassa.


The Guardian puhui italialaisen lakifirman kanssa joka on erikoistunut eläinten oikeuksiin, kuljetukseen ja kuljetuslakiin, nimeltään Conte & Giacomini. Ja kysyi heiltä katsantoa kerättyyn todistusaineistoon. He sanoivat seuraavaa:

"Me uskomme että kuljetukset jotka materiaalissa näytetään rikkovat kaikki EU:n säädöstä EC No 1/2005 (joka koskee eläinten suojelemista kuljetuksen aikana). Sen lisäksi voimme sanoa että eurooppalaisen oikeuden ja säädöksen EC No 1/2005 tulkinnan perusteella, viranomaisten jäsenmaista ei tulisi edes antaa lupaa näille kuljetuksille, koska ne eivät täytä vaatimuksia."


Materiaalista joka on otettu EU:n portilta Kroatiasta, näemme eläimiä jotka ovat Saksasta, Unkarista, Romaniasta, Puolasta ja Sloveniasta. Niitä potkitaan, hakataan ja isketään sähköllä peräaukkoon, samalla kun niitä lastataan laivaan. Raportti toteaa myös että "lammasta otetaan kiinni ja se heitetään laivaan ja lehmät liukuvat takaperin toistensa päälle kun ne yrittävät kiivetä lastausramppeja." Nauhoitusta videosta nähdään myös kuinka portilla Turkissa eläimet jotka ovat matkustaneet kaksi viikkoa Irlannista, puretaan rekkaan matkan seuraavaa osiota varten ja ne ovat paksusti turkeistaan täynnä ulosteita, pitkän matkan ajalta.

Raportista paljastui lisäksi että karjan vieminen EU:sta Lähi-idän maihin on viimevuosina nopeasti kasvanut. Luvut näyttävät että karjan vieminen on kaksinkertaistunut vuodesta 2014. Lampaiden vienti on myös noussut neljäsosan 2.5 miljoonaan. EU:n viranomaiset, jäsenvaltiot ja eläinten oikeusjärjestöt ovat jatkuvasti kertoneet että näistä nähdyistä asioista huolimatta valvontaviranomaisten toiminta on heikkoa läpi mantereen. Tämän tuoreen materiaalin nähtyään MEP:it Saksasta, Ranskasta, Liettuasta ja Suomesta pyytävät Euroopan Komissiolta vahvempaa lakien toteuttamista, ja lisäksi laajempaa suojaa koskien eurooppalaisten eläinten teurastamista kolmannen maailman maissa.

Jaa tämä blogimerkintä kopioimalla otsikosta tai osoitepalkista linkin osoite tai FB napilla. Kiitos.

ALLEKIRJOITA TÄLLÄISEN TOIMINNAN LOPETTAMISEKSI VETOOMUS TÄSTÄ

https://www.animalsinternational.org/

LÄHDE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti